Erhverv

Vindmøller

Det er ikke ligegyldigt, hvilken vej vinden blæser, hvis du vil opstille en eller flere vindmøller. Selvom vedvarende energi er godt for miljøet, er der stadig en række krav, der skal overholdes – og udsigten til en vindmølle falder heller ikke nødvendigvis i god jord hos naboerne.

Inden I skriver under på en købsaftale af en vindmølle, er der en række ting, I skal have 100% styr på for ikke at komme til at stå med skægget i postkassen. Der skal bl.a. indhentes tilladelser og foretages de nødvendige miljøundersøgelser. Det er også vigtigt at undersøge, om der er nogle begrænsninger i forhold til overhovedet at stille en vindmølle op på det pågældende sted.

”Lov om fremme af vedvarende energi (VE)” sikrer bedre vilkår for ejere af vindmøller, men medfører også en række begrænsninger. For eksempel skal folk, der bor tæt på vindmøller tilbydes at købe en andel i vindmøllerne, ligesom der er lavet en værditabsordning, der sikrer boligejere en kompensation, hvis deres ejendom falder i værdi, når der sættes vindmøller op. Og det er alt sammen forhold, det er vigtigt at kigge grundigt på, inden projektet er for langt.

Hos Kasus Advokater rådgiver vi om projekt udvikling af vindmøller, køb og salg af vindmøller, mangler ved vindmøller m.m.

Vores specialister indenfor Vindmøller